magyar  |  english  |  kapcsolat

 


Hortus Hungaricus 2017-ben elmarad!

Tisztelt Kiállítóink! Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásár a 2017-es évben nem kerül megrendezésre.


 

Jól vizsgáztak a Jövő Kertépítői

Idei évben második alkalommal került megrendezésre a Jövő Kertépítő Mestereinek Versenye, melynek témája az „Előkertek-több szinten” volt.
A verseny célja, hogy a kerttervező és kertépítő fiatalok megmutassák tudásukat, elképzeléseiket mind a szakma, mind a látogatók számára, és ezzel lehetőséget teremtsünk jövőjük építésére, közelebb hozva számukra a megrendelőket, vállalkozókat.

Az 5 fős csapatok tanáraik vezetésével már a kiállítást megelőzően kedden megkezdték a kertek megépítését. Nehéz volt összeszedni a csapatokat, hiszen az iskola csak 3 hete kezdődött meg és így az ifjú diákok időnként egy gyorstalpaló kertépítő órán estek át. – mesélte Kiss Kornélia  a verseny fő koordinátora.
A szakmai zsűri mellet idén hangsúlyt kapott az esztétikai zsűrizés is.

Végeredmény:

I. hely: FM KASZK - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola „Szépségvonal” című alkotása
II. hely: Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola, izgalmas megoldásokat tartalmazó, elegáns kertjével.
III. helyet megosztva a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola és a nemrég végzett diákokból összeállt KB-kert csapata lett.


A díjakat – melyek felajánlói: FLUIDRA, OÁZIS, STIHL, VIKING -  2014. szeptember 19. – én a Hortus Hungaricus szakmai napján vehették át a nyertesek.

Ezúton is gratulálunk nekik!

.

Rendező
 
Flora Hungaria
 

 

 

 

 
 
 Társrendező

Médiapartner

 
 Partnereink